Lasten Paimio - MLLKeinutuoli on hyvä lepopaikka viimeisillään raskaana oleville äideille

Duo Lehtinen & Lipasti kävi vierailemassa Paimion parantolassa, jossa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö avasi muusikoille ovet todella monipuolisiin ja leikkimielisiin toimitiloihinsa. Säätiön johtaja Katariina Pärnä kertoi MLL:n järjestävän lapsille ja nuorille kuntoutusta, johon sisältyy vaikka ja mitä: savenvalausta, pelihuone, temppurata, kanoottireissuja, prinsessaleikkejä - aina askarteluista sormiväreihin. Alvar Aallon suunnittelema rakennus mäntymetsän ympärillä tarjoaa upeat puitteet lasten kuntoutusta varten. Lue lisää Aallon rakennuksesta edellisestä blogitekstistämme.

Pääovista sisälle ja tutustumaan ;)

MLL on toiminut Paimion parantolassa lasten hyväksi jo viiden vuoden ajan. He ovat teetättäneet  korjauksia nykyistä käyttöä huomioiden ja lasten turvallisuutta vahvistaen. Esimerkiksi kaiteisiin on lisätty pleksit, jotta lapset eivät kiipeile niiden läpi. Keltaisten portaiden pyöreys, askelmitta ja iloinen väri ovat täydelliset lapsia ajatellen. Kuuluisista portaista lisää aiemmassa postauksessamme

Kuntoutus on suunnattu erityislapsille, jotka saavat kuntoutuksen lastenpsykiatrien ja -neurologien lähetteellä. Vanhemmat yöpyvät lastensa kanssa parantolan viereisessä rakennuksessa ja kuntoutuksen tarkoituksena on lisätä myös vanhempien tietoisuutta ja luottamusta lapseen.Parantolan entinen "toimenpidehuone" on nykyään Savipaja, jossa valetaan savesta hienoja taideteoksia. Kuntoutus kestää viikon ja siihen voi kuulua esimerkiksi rakentelu-, vesi- ja roolileikkejä, liikuntaa, biljardin pelaamista, arkitaitojen harjoittelua, sekä keskusteluja oman ja vertaisryhmän kanssa. Käytävät ovat suuret ja kaikuisat, jolloin meluherkimmille tarjotaan korvasuojia. Rentoutumista voi harjoitella myös "Aistihuoneessa". Kuntoutusviikko on tuonut monille perheille helpotusta auttaen samalla vanhempia ymmärtämään paremmin lastaan. Viikon aikana vanhemmat saavat myös vertaistukea ja lapset pääsevät leikkimään oman perheen kanssa, sekä ryhmässä.


Vanhemmat opettelevat lapsen kanssa luottamaan toinen toiseensa antamalla lapsen kipsata vanhempien kasvot tai vaikka käden.


MLL Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö sai merkittävän apurahan lasten leikkihuonetta varten, joka suunniteltiin yhteistyössä Sea Life Helsingin kanssa. Apurahan myösi englantilainen Merlin's Magic Wand, jonka tavoitteena on tuottaa ikimuistoisia kokemuksia avun tarpeessa oleville lapsille ja nuorille. MLL oli ainoa suomalainen kohde sinä vuonna, jolloin apuraha myönnettiin. Uusi monitoimitila avattiin 12.12.2017.

Meriaalto - sali

Liikuntaa harrastetaan sekä sisällä, että ulkona. Rohkeimmat pääsevät kokeilemaan melontaa, kiipeilyä ja seikkailuratoja. Jokaiselle löytyy varmasti jotain hauskaa ja innostavaa Paimion parantolan tiloista ;)MLL on rakentanut Paimion parantolaan myös pelihuoneen, joka on tietenkin todella suosittu. Yläkerrasta löytyy roolileikkihuone, jossa voi kuvitella olevansa prinsessa tai vaikka kuningas! 


Askarteluja löytyy monesta huoneesta
Jos savityöt ei kiinnosta, niin MLL tarjoaa Taidepajalla maalausta ja kankaanpainantaa.

Hei, tonttu-ukot hyppikää :D


Parantolasta löytyy myös tarkkailuhuone, jonka ulkopuolella voi seurata lasten leikkitilanteita. Kuntoutus perustuu psykososiaalisen toiminna parantamiseen.

Parantolan viereen on suunniteltu esteettömät rakennukset, mikä nykypäivänä tuleekin jokaisen arkkitehdin ottaa huomioon suunnitelmaa piirtäessään.


MLL käyttää parvekkeita hiljentymiseen ja rentoutumiseen. Lapsilla ei ole lupa ottaa sinne kännykkää mukaansa, sillä tarkoituksena on poistaa ylimääräiset virikkeet ja nauttia ulkoilmasta.

Joulukuun lopulla parvekkeella oli hieman viileää, mutta pääsimme kuitenkin ihailemaan upeita mäntymetsän maisemia hetkeksi. Duo Lehtinen & Lipasti järjestää konsertin Paimion parantolassa lauantaina 6.6.2020 yhteistyössä MLL:n kanssa.Kommentit

Suositut tekstit