Toivo oma toivekappaleesi esitettäväksi

Saimme tänään tiedon, että Suomen kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto on myöntänyt meille huomattavan avustuksen konserttisarjan toteuttamista varten. Tämä on meille todella suuri kunnia ja se toi runsaasti lisää inspiraatiota ensimmäisen Kohteessa-konserttisarjan toteuttamista varten.

haluaisimme tarjota mahdollisuuden toivoa kappaleita, jotka inspiroidumme esittämään konserttisarjassamme


Uutta ohjelmistoa olemme pohtineet lähes joka päivä ja kuunneltu on säveltäjien tuotantoa laidasta laitaan. Tällä hetkellä kajareissa soi Manuel Poncen kaunis Gavotti ja samalta säveltäjältä löytyy esimerkiksi viululle ja pianolle Jascha Heifetzin sovittamana Estrellita. Suloinen pikkukappale, jonka ajattelimme sisällyttää ohjelmistoomme. 

Yleisö on meille hyvin tärkeä asia ja haluaisimme tarjota mahdollisuuden toivoa teoksia, jotka voisimme inspiroitua esittämään konserttisarjassamme. Olemme saaneet viestejä yleisöltä ja toiveissa on ollut kuulla mm. enemmän Sibeliuksen tuotantoa. Jos teillä on joku kappale mielessä, joka olisi haaveena kuulla Duo Lehtinen & Lipastin tulkitsemana, niin otamme erittäin mielellämme toiveita vastaan. Jätä siis rohkeasti toiveesi alas kommenttikenttään 👇😊 Otamme kaikki toiveet suurella mielenkiinnolla vastaan - julkaisemme tulevan ohjelmistomme loppukesästä ennen konserttisarjan alkua.
Duo Lehtinen & Lipasti laajentaa ohjelmistoaan jatkuvasti. Nyt on mahdollista toivoa myös soolokappaleita esitettäväksi. Soitamme molemmat laajalti ohjelmisto ja tulevana syksynä on mahdollista kuulla esimerkiksi Wäinö Aaltosen museossa Turussa pianistin esittämänä Schumannin Sinfoniset etydit sekä viulistin esittämänä belgialaisen edesmenneen huippuviulisti Ysaÿen säveltämä Balladi, sekä Bachin soolosonaatti viululle No. 1. 

Lipasti Akseli Gallen-Kallelan syntymäkodissa Kulttuuritalo Jaatsilla Sastamalassa

Sakari Lipasti aloitti pianonsoiton varhain ja esiintyi jo lapsena Helsingin kaupunginorkesterin solistina. Hän saa inspiraation soittoonsa venäläisen Vladimir Sofronitskyn tulkinnasta ja suosittelee tutustumaan Sofronitskyn tulkintaan Skrabinin preludeista. Lipasti kuvailee Sofronitskyä huikean hienoksi muusikoksi.Pauliina Lehtisen viulistin polku lähti pienestä maalaiskylästä Kiikasta, jossa pikkuviulistin taidot tunnettiin maakuntalehtiä myöten. Pauliinan matkustaessa Berliiniin vuonna 2012 hän huomasi yllätyksekseen lentokoneen olevan täynnä Wienin filharmonikkojen muusikoita. Solistina oli saksalainen huippuviulisti Anne-Sofie Mutter, jota Pauliina pääsi tervehtimään. Mutterin vahva tulkinta inspiroi Pauliinaa ja hän suosittelee lämpimästi tutustumaan Anne-Sophien tulkintaan Beethovenin tuotannosta.

Tässä vielä lopuksi makupala Duo Lehtinen & Lipastin konsertista Sinebrychoffin taidemuseolta Helsingistä vuonna 2018.Kuva: Veera Lipasti (Sibeliuksen syntymäkoti, Hämeenlinna)

Kommentit

  1. Dvorakin laulu Song my mother taught me! On sovitetty viululle (F. Kreisler)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toiveestasi, soitamme kappaleen Taidekappelin konsertissa su 23.8

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset