Viulistin ja pianistin yhteinen polku


Kuva: Pianovilho


huomasimme, kuinka luontevasti musiikki etenee yhdessä

Ensimmäinen yhteinen kappaleemme oli Toivo Kuulan säveltämä Notturno. Tapasimme erään konsertin tiimoilta, jonka jälkeen sovimme harjoitukset jo parin päivän päähän. Heti muutaman soitetun tahdin jälkeen huomasimme, kuinka luontevasti musiikki etenee yhdessä. Soitimme kappaleen kerran läpi ja olimme hämmästyneitä, kuinka hyvin yhteinen tulkintamme luonnistui.

Molemmat janosimme uutta ohjelmistoa ja soitimme paljon varsinkin klassismin ja romantiikan ajan teoksia. Vähemmän tunnetut kappaleet, kuten Joseph Sukin Un poco triste ja viulisti Jascha Heifetzin sovitus Rahmaninovin pianokappaleesta Daisies kuullaan harvoin esitettävän. Myöskin Richard Straussin mammuttimainen sonaatti, joka vaatii pianistilta virtuositeettia ja briljanttisuutta viulistilta lukeutuu vähemmän esitettäviin teoksiin.


Hienointa yhteistyössämme on tietenkin ollut yleisö, josta olemme olleet jokainen kerta kiitollisia. Aktiivinen konsertointi on antanut itsevarmuutta ja vahvistanut persoonallista otettamme tulkita vahvasti omalla tavallamme teoksia.Parhainta oman konsertin järjestämisessä on tietenkin se, että saamme itse valita  oman ohjelmiston. Nyt suunnittelemme Kohteessa-konserttisarjan ohjelmistoa intensiivisesti, joka tulee sisältämään sekä sonaatteja viululle ja pianolle, että soolokappaleita Schumannilta, Paganinilta ja Bachilta.

Tähän mennessä meitä ovat tukeneet tämän vuoden konserttisarjassamme Suomen Solistiyhdistys sekä Musiikin edistämissäätiö. Tuhannet kiitokset heille!

Kolme vuotta sitten aloitimme Notturnolla 🤗 lisää videoita tulossa...


Kommentit

Suositut postaukset