Aalto edellä

Duo Lehtinen&Lipasti konsertoi Paimion parantolassa lauantaina 14.8.2020. Kuva: Roni Malinen

Kuva: Gunnar Asplund 

Miten hänestä tuli hän?

Alvar ja Aino Aallosta julkaistaan ainutlaatuinen elokuva 4. syyskuuta! Katso koskettava traileri täältä
Aalto-elokuva on palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. - Ilta Sanomat (30.4.2020)
Paimion parantolan tulevaisuudelle näytettiin vihreää valoa vuoden vaihteessa, kun parantola annettiin maksutta Paimion parantola -säätiölle. Säätiön omistaisivat näillä näkymin valtion ja sairaanhoitopiirin lisäksi Paimion kaupunki ja Alvar Aalto-säätiö. Yle 29.11.2019. Kysymyksessä on todella merkittävä virstanpylväs suomalaisen modernin arkkitehtuurin suojelussa, kertoo arkkitehti Jonas Malmberg Alvar Aalto-säätiöltä. 

Kuva: Maija Holma
 
Luonnonmateriaaleja, lukuisia takkoja, pikkuisia rappusia ja sänky katon päällä. Mitä kaikkea jännittävää Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevasta Alvar Aallon kotitalosta löytyykään. Jonas Malmbergin mielenkiintoinen opastus talosta on katsottavissa MTV uutisten 10.11.2018 videolta. Talo toimii nykypäivänä museona. 

Aallon kotitalosta löytyy tietysti myös flyygeli ja samoin pihasauna, jonne mennään romanttista kivipolkua pitkin. Lisäksi Aalto suunnitteli talon sisälle parvekkeen ja suurehkon piirrustushuoneen, jossa yksi puuseinistä on jätetty tyylikkäästi maalaamatta. 

Uusia sisustusideoita ja inspiraatiota omakotitalon ostoaikeissa voi hakea Aallon kotitalon esittelyn kautta. Siellä mielikuvitus, funktionaalisuus ja rakenteiden muoto näyttäytyvät kuuluisan arkkitehdin taidonnäytteenä ja Aallon kädenjälki loistaa kuin kevätaurinko koivun hiirenkorvilla. 
Alvar Aalto on Suomen merkittävimpiä arkkitehtejä

Aallon kotitalo Kuva: Eva ja Pertti Ingervo
  
Kysyimme Jonakselta Paimion parantolan kohtalosta. Hän kertoi, että tulevaisuudesta on vielä liian aikaista sanoa mitään, mutta kaikkien rakennusten saaminen käyttöön tavalla tai toisella on merkittävä ja keskeinen tavoite. Nykyäänhän siellä on kerroksittain tyhjillään olevaa tilaa. Ainoana toimijana tällä hetkellä on MLL vuokralaisena. Tästä tarkemmin aiemmassa postauksessamme Lasten Paimio - MLL.

Paimion parantolan konserttia varten viulisti inspiroituu harjoittelemaan monenlaista ohjelmistoa

Kommentit

Suositut postaukset